8 Mei – Dag 6 USA Trip (Dagje Nashville)

Vandaag stond Nashville op het programma om te bekijken. Vanaf de KOA gaat er een shuttle bus die je voor 10 dollar per persoon naar downtown Nashville brengt. We hadden daarbij de opdracht gekregen om tegen 9.45 te bellen om ons op te halen en dat hebben we dus netjes gedaan. Zo tegen 10.10 uur kwam de shuttle eraan en de chauffeur stapte uit om aan te geven dat hij was overboekt en we helaas moesten staan. 

Zo tegen 10.30 uur waren we in Nashville en de shuttle terug konden we op elk gewenst moment terug pakken (we dachten elk halfuur maar bleek elk uur te zijn om half voor). We zijn begonnen bij een in 1930 gereconstrueerd fort aan de rivier. Daarna zijn we naar Broadway gelopen waar de bar’s en saloons zich bevinden en de verschillende winkels met hoeden en laarzen. 

Na even iets gedronken te hebben in de Honky Tonk Bar en geluisterd te hebben naar live muziek zijn we naar de musician hall of fame and museum gegaan bij de Nashville Municipal Auditorium. Daar was er een gekte gaande en was de stoep afgezet. (later bleek dat Post Malone daar zou optreden vandaag). In het museum hadden ze ook een speciale tijdelijke rolling stones expositie. 

Hierna zijn we nog naar de Capitol building geweest waar we eerst door de security check moesten. Het gebouw bezichtigen was verder gratis. Naast de Capitol building lag het war memorial en via die zijn we weer terug naar Broadway gegaan. Nashville vond ik voor mijn gevoel tegenvallen. Het enige wat echt de moeite waard was was broadway en 2nd avenue. 

Om 16.30 zijn we naar BB King’s Blues club gegaan om even wat te eten en te genieten van de live bluesmuziek. Na het eten hebben we nog wat souvenirs gekocht en zijn we bij de afgesproken plek voor de shuttle bus gaan staan om weer terug naar de KOA te gaan. De shuttlebus kwam zo tegen 18.30 uur om ons op te halen en tijdens het wachten kwamen we een stel uit Nederland tegen die ook stonden te wachten en naar dezelfde KOA moesten. 

(de volgende plaatsing kan een dag later worden in verband met ontbreken WiFi verbinding.)

Afgelegde afstand: 14km (te voet)
Coördinaten: 36.233100, -86.705821
Weer: 28 graden en onbewolkt