05/5/22

5 mei 2022: Van Laughlin via Oatman en Kingman naar Seligman

Na een redelijk goede nachtrust waren we allemaal rond 5.30 uur wakker en begonnen we aan de dag. Na het ontbijt zijn we rond 7:45 uur op pad gegaan met als eerste stop de Wallmart voor extra boodschappen. Hierna ging de reis verder naar Oatman wat een oud mijnwerkers stadje is en bekend om de vrij rondlopende ezels. Toen we er aan kwamen was het stadje nog redelijk “slapend” en waren er maar een paar winkeltjes geopend. Ze hebben in Oatman ook een loslopende schildpad bij een museum van de enige gevangenis in Oatman gebruikt van 1930 tot 1950.

Na Oatman zijn we op weg gegaan naar Cool Springs en daarvoor moesten we over een stuk weg van 8 mijl bekend als de “Sidewinder”. In dit stuk weg van 8 mijl zitten 191 bochten zonder vangrail. Dit was dus wel een spannend stukje weg met ook veel stijgen en dalen. We hebben bij Cool Springs even gestopt omdat dit een interessante locatie is. Ze hebben voor de film Universal Soldier deze locatie gebruikt en opgeblazen maar deze later ook weer opgebouwd.

Van Cool Springs zijn we dan op weg gegaan naar Kingman waar we bij de visitor center een route 66 paspoort hebben gekocht voor de staat Arizona. Hierna zouden we eten bij Mr D’s echter was het daar behoorlijk druk en hebben we dus verder gekeken voor een restaurant. In Kingman centrum hebben we gegeten bij een bar. Nadat we weer wat energie hadden bijgetankt zijn we weer op pad gegaan richting Hackberry. 10 jaar geleden zijn we Hackberry voorbijgereden en daarom hadden we deze vakantie een nieuwe poging ingepland en deze keer hebben we Hackberry wel gezien.

Na een korte stop bij Hackberry hebben we de route 66 verder gevolgd met lange rechte stukken (toch wel saai) naar Seligman. In Seligman gingen we nog even stoppen bij de kapperszaak van Angel Delgadillo welke gezien wordt als redder van route 66. We zijn daarnaast nog bij de Delgadillo’s Snow Cap welke ook erg bekend is aan de route 66 in Seligman. Harma en ik hebben daar een softijsje gekocht. Na het softijsje zijn we doorgereden naar de KOA in Seligman welke een 500 meter verderop zit.