05/7/22

7 Mei 2022: Van Williams via Bedrock City en Horse shoe bend naar Page

Vandaag waren we weer vroeg op en hebben we ons rustig klaargemaakt voor de volgende reis. De nachtrust was denderend omdat er twee keer in de nacht een trein luid toeterend is langsgekomen met tussen de 1 a 2 kilometer aan wagons erachter. We zijn eerst nog even langs de Safeway gegaan voor een paar boodschappen en we moesten zakdoeken hebben aangezien mijn vader verkouden was. Helaas verkocht de Safeway die niet en de dollar winkel even verderop ook niet.

Na de boodschappen zijn we op pad gegaan naar Bedrock City de stad waar Fred Flintstone woont. Dit is een van beton gemaakte toeristenattractie en echt Amerikaans. We hebben hier een uurtje rondgelopen en alle huisjes bekeken. Harma heeft hier ook nog even op de Trike gezeten en daarmee een gedeelte van een wens waargemaakt. (het was echter geen echte Trike en het was niet op de route 66). Hierna zijn we doorgereden naar de Grand Canyon visitor center in Tusayan voor het kopen van een nationale parkenpas.

Bij de aankoop van de pas kregen we een bonnetje mee en kregen we dan bij de ingang de echte pas. We moeste voor de ingang wel even in de rij staan aangezien het druk was. Het was ook zaterdag en mooi weer dus mogelijk ook veel Amerikanen op pad. Bij een eerste stop zijn we uitgestapt om foto’s te maken echter kwam mijn vader erachter dat een aantal mooie foto’s om onverklaarbare reden niet zijn opgeslagen (dat was dus behoorlijk balen). De volgende stop was de Dessert view tower en daar waren de uitzichten ook erg mooi. Helaas was de toren zelf gesloten vanwege harde wind.

Hierna hadden we nog een stop op de planning staan bij een oude brug maar die hebben we overgeslagen en zijn gelijk naar de Horse shoe bend gereden. Mijn vader was verkouden en voelde zich niet erg fit. Bij de horse shoe bend aangekomen moesten we daar 10 dollar betalen en was het bereiken van de locatie nog een wandeling van ongeveer 15 minuten (in de hitte). Eenmaal aangekomen bij de locatie was het er wel erg mooi en was de wandeling wel de moeite waard.

Na de horse shoe bend zijn we doorgereden naar de campground om ons daar aan te melden. Na het aanmelden zijn we eerst nog even langs de Walmart gereden voor zakdoekjes. Ook hier was het moeilijk te vinden, mam en Harma hebben nog wel een medewerker gevraagd en die heeft voor ons bijna de halve winkel afgerend om de zakdoekjes (kleenex) te vinden. We hebben de dag afgesloten met een maaltijd bij de Burger King welke erg goed gesmaakt heeft.

Temperatuur 32 graden en afgelegde afstand 319 km