05/8/22

8 Mei 2022: Van Page Via Navajo Bridge, Cliff Dwellers en Little Hollywood Kanab Naar Ruby’s inn

Vandaag hadden we een vrij rustige route op het programma staan van 310 km. We moesten daarbij eerst een 20 mijl terug rijden om de “oude” route 89 te pakken. De eerste stop aan de highway was de oude Navajo bridge (bouwjaar 1928) waar je een mooi uitzicht hebt over de little colorado river en de canyon waar die door loopt. Midden op de brug stonden wat mensen te kijken en bij navraag bleek er een Amerikaanse condor een nest te hebben in de rotswand.

Na deze stop was de volgende stop een 20 mijl verder en dat zijn de cliff dweller woningen. Dit zijn woningen gebouwd in en rond rotsen. Hier hebben we even rondgelopen wat mooie foto’s kunnen maken. Na een gezonde snack zijn we weer verder gereden naar het little hollywood museum en trading post in Kanab.

Het little Hollywood museum en trading post heeft een aantal moviesets er staan welke ook echt gebruikt zijn in films. Een voorbeeld hiervan is de homestead welke is gebuikt in de film the outlaw Josey Wales. Bij het museum heb ik nog een cowboyhoed gekocht voor bescherming tegen de zon. Hierna zijn we doorgereden naar de Moqui Cave en kwamen erachter dat die alle dagen open is behalve op zondag. Laat het nu net vandaag zondag zijn, dus hebben we op de parkeerplaats daar maar een lekker broodje gegeten.

Nadat we onze magen weer gevuld hadden zijn we doorgereden naar Ruby’s inn om daar dan nog even rustig te staan. We hadden voor 19:30 uur een dinnershow staan bij Ebenezer’s barn and grill. Het bleek toch nog wel een behoorlijk stuk lopen om er te komen. De show was erg leuk en het eten was goed (kip, pulled pork, coleslaw, baked beanes, aardappelpuree en toetje. Op de terugweg hadden we gelukkig een shuttle dus hoefden we niet te lopen.

Temperatuur 20 graden en afgelegde afstand 310 km