05/17/22

17 Mei 2022: Van Tombstone via Mission San Xavier del Bac en Goldfield Ghost Town naar Mesa Gardens RV Park in Phoenix.

Vandaag waren we weer vroeg wakker en zijn we vanwege de aankomende hitte ook maar vroeg gestart met de reis. Na het ontbijt waren we zo tegen 6.45 uur al aan de rit. We verruilden vandaag Tombstone met 34 graden voor Phoenix waar het 39 graden zou zijn (was het ook!).

We zijn eerst op weg gegaan naar Tucson waar de mission San Xavier de Bac ligt. Dit is een originele spaanse katholieke missiekerk uit 1783. Het was een erg indrukwekkende kerk welke je door de helder witte kleur al van veraf kon zien staan. Eenmaal aangekomen bij de kerk bleek deze pas om 9 uur open te gaan en dus moesten we nog even een kwartier wachten aangezien we er om 8.45 uur waren. De kerk was erg mooi om te zien met de schilderingen binnen in de kerk. Het was wel weer even onwennig aangezien we hier wel weer mondkapjes op moesten.

Na alles bij de kerk gezien te hebben zijn we op weg gegaan naar Goldfield Ghost Town nabij Phoenix. Na door de drukte bij Phoenix aangekomen te zijn bij Goldfield zijn we daar op zoek gegaan naar wat te eten. Bij de Mammoth Saloon in het stadje hebben we gegeten en gedronken aangezien het 12 uur was en we allemaal wel zin hadden aan voedsel. Hierna hebben we het stadje verder bekeken en het had een erg hoog “Calico” gehalte. Een aantal zaken waren gratis te bekijken, de winkeltjes kon je in om even te struinen en voor de rest moest je dik betalen. Na wat (in de hitte) te hebben rondgelopen en foto’s te hebben gemaakt zijn we weer in de camper gestapt om naar de rv park te gaan.

We zijn op de route nog even gestopt bij een Wallmart voor wat inkopen (en verkoeling) waarna we zo tegen 15.30 uur bij de rv park aankwamen. Hier stonden we eerst voor een dichte deur maar een paar minuten later kwam Mike de manager er al aanlopen. Het is een mooie overnachtingsplaats met maar 1 nadeel, er zit geen zwembad bij en met deze hitte is dat wel lekker.

Temperatuur 39 graden en afgelegde afstand 334 km