05/10/22

10 Mei 2022: Van Wonderland RV Park In Torrey via Petroglyphs, Behunin Cabin, Carl’s Critter Garden en Kathline Rock naar Portal RV Resort in Moab.

Vandaag werden we weer in de kou wakker met een temperatuur van rond de 0 graden Celsius. Om 6.15 uur hoorden we de vraag gesteld worden van “hoe laat is het” waarop mijn vader antwoorde 6.15 uur en 2 minuten later weer vrolijk lag te snurken. Zo tegen 6.30 uur zijn we toch maar opgestaan en aan de dag begonnen. Harma is zich eerst gaan douchen en in de tussentijd hebben wij de cabine klaargemaakt voor het ontbijt.

Om 8.00 uur zijn we vertrokken van de campground en op pad gegaan naar de petroglyphs panels welke we 10 jaar geleden voorbij gereden waren. We waren er als eersten en hadden het gebied voor onszelf. De petroglyphs zijn rotstekeningen van de indianen en waren erg mooi om te zien. Hierna zijn we even verder gereden naar de Behunin cabin, dit is een klein huisje waar een gezin van 15 in gewoond heeft. Bijna niet voor te stellen hoe ze dat gedaan hebben.

In Hanksville hebben we Carl’s Critter garden bekeken, dit is een opstelling van zelfgemaakte kunst. Een lokale kunstenaar heeft hier van oud ijzer verschillende beesten gecreĆ«erd. Echt een stukje americana en erg leuk om te zien.

De volgende stop voor de eindbestemming was Kathline rock wat een aparte rots is in de woestijn. Deze rotsen zijn op een hele mooie manier verweerd. Hierna kwam een redelijk saai stuk weg, veel lange rechte stukken en af en toe een bocht.

Zo tegen 12.30 uur kwamen we aan in Moab en zijn we eerst langs een supermarkt gereden om onder andere bananen te kopen. We hebben daarna nog gegeten bij de Moab diner waar we heerlijk hebben gegeten, pap een ribeye steak (well done), mam en Harma een salade (met rauwe broccoli) en ik een burger.

In Moab was het wel goed weer en dus konden de lange broeken en truien weer uit en de korte broeken met t-shirt weer aan. Ik heb zelf nog even in het zwembad gelegen (het rijk voor mij alleen) en dat zorgde voor een lekkere verkoeling.

Temperatuur 27 graden en afgelegde afstand 247 km