05/18/22

18 Mei 2022: Van Mesa Gardens RV Park In Phoenix via Yuma teritorial prison en Colorado river historic state park naar Sans End RV park in Winterhaven.

Vandaag waren we ook weer vroeg wakker omdat we vroeg op pad zouden gaan vanwege de hitte. Na het opfrissen en het ontbijt waren we tegen 7.15 uur weer aan de rit. We moesten ook eerst nog Phoenix door om bij de interstate te komen. We hadden voor vandaag een rit op de planning van ongeveer 300 km voor de boeg voor het eerste uitstapje.

Zo halverwege zijn we gestopt voor benzine (eigenlijke reden mijn vader wou koffie). De benzine was hier wel erg duur maar voor de zekerheid hebben we toch maar volgetankt (wat niet geheel lukte aangezien de pomp bij 150 dollar ophield). Hierna even gestopt op de parkeerplaats om de koffie te drinken en een donut te nuttigen.

Zo tegen 11 uur kwamen we aan bij de Yuma territorial prison vlak naast Yuma. Op het moment dat we de camper uitstapten verbranden we levend aangezien de zon behoorlijk stond te bakken. Na een wandeling over het (lekker koele) zwarte asfalt kwamen we bij de ticket office waar de airco voor een aangename temperatuur zorgde. Ook hier hadden mijn ouders weer senioren korting (oud zijn loont dus). Het museum met delen van de gevangenis was erg interessant om te zien. De gevangenis was in gebruik van 1876 tot 1909 en was erg berucht.

Zo tegen 11.45 zijn we weer op pad gegaan en op zoek gegaan naar een restaurant. We kwamen daarbij een bord tegen welke verwees naar downtown historic Yuma dus daar wezen kijken. Bij de lokale VVV verwezen ze ons drie deuren verder naar de Prison Hill Brewing restaurant. Hier hebben we gegeten en het eten was daar erg goed.

Na het eten zijn we doorgegaan naar de Colorado river state historic park waar we (ook weer in de hitte). Dit was ook weer een interessant museum met stukken van de Amerikaanse geschiedenis en wat oude woningen en gebouwen. Het was een openluchtmuseum in het klein. Na ook hier alles bekeken te hebben zijn we doorgegaan naar Sans End RV park waar we tegen 14.30 uur aankwamen.

Het RV park heeft een door de zon verwarmd zwembad en we dachten daar een lekkere frisse duik te kunnen nemen. Het bleek dat de zon erg goed zijn best gedaan had en het water warmer was dan de lucht er omheen. Gelukkig was het toch wel lekker om even in het zwembad te hebben gelegen/gezwommen.

Weer 38 graden en afgelegde afstand 312 km.