05/13/22

13 Mei 2022: Van Durango via Aztec National Monument en Salmon Ruins naar USA RV Park in Gallup

Vandaag waren we rond 6 uur wakker maar zijn we vanwege de kou nog even blijven liggen. Zo rond 7 uur zijn we toch maar uit bed gestapt en hebben we de lange broek en trui maar weer aangedaan. Na het ontbijt en koffie zijn we op pad gegaan met als eerste stop de Wallmart voor aanvulling van de voorraden. De wallmart was nog wel even zoeken en na 1 keer fout gereden te zijn hebben we de winkel toch gevonden.

Hierna was het een vrij korte rit naar de Aztec National monument welke gratis te bezoeken is. Na het parkeren van de camper bij het museum hebben we gelijk de lange broek en trui omgewisseld voor een korte broek en t-shirt.

We waren er precies op tijd om de uitleg van de ranger in de grote Kiva bij te wonen. De ranger deed het verhaal erg leuk en enthousiast. Na de uitleg over de Kiva en wat ze wel maar ook vooral wat ze niet weten zijn we het park verder rond gelopen. Het was erg interessant wat de voorouders van de indianen allemaal gebouwd hadden (op sommige plekken was het wel uitdagend in verband met de lage doorgangen. Op de weg terug naar de camper zagen we in een veld naast het museum nog wat gophers bezig.

De tweede stop voor vandaag was de Salmon Ruins welke een 15 minuten verder lagen. Deze was wat minder “schoongemaakt” maar ook nog erg interessant om te zien. Hier hadden ze ook een deel Heritage park wat een soort openlucht museum voor Amerika is.

Aangezien het nu 13 uur was werd het tijd om te kijken naar wat te eten en op weg naar Gallup zouden we door de plaats Farmington komen en het leek erop dat daar wel een restaurant zou zitten. We zijn in Farmington echter helaas geen restaurant tegengekomen dus zijn we maar gestopt bij een tankstation om daar een broodje te eten.

Na een lange rit met lange rechte wegen en weinig te zien kwamen we tegen 15 uur aan op de USA rv park in Gallup, new mexico. Mam had een winkel gezien met indian jewelry (mooi maar duur!) en wou daar kijken en daarnaast zat een restaurant genaamd country pride en zijn we daar gaan kijken om eten. We hebben daar goed gegeten voor relatief weinig geld.

Weer van 1 graden naar 27 graden en afgelegde afstand 292km